10 dôvodov prečo potrebujete difuzér

Ak používate esenciálne oleje ako my, pravdepodobne už máte na rozptyľovanie esenciálnych olejov difuzér. Difuzér je totiž v aromaterapii priam nevyhnutnosťou! Prečo sú však difúzery dôležité, ak chcete začať používať esenciálne oleje, a prečo si kúpiť kvalitný difuzér na difúzovanie esenciálnych olejov? Existuje veľa dôvodov, ktoré by sme mohli uviesť, ale všetky dôvody sme zadelili do desiatich hlavných bodov – dôvodov, prečo potrebujete difuzér na esenciálne oleje – a možno aj viac difuzérov – aby ste ostali doma. Poďme do toho! Tu je desať najdôležitejších dôvodov, prečo potrebujete difuzér.

1. Difuzéry vám pomôžu vytvoriť doma vaše „šťastné miesto“ resp.obľúbené miesto v dome.

Arómy sú účinným prostriedkom, ako si v dome vytvoriť žiadané prostredie. Náš čuch je v skutočnosti spojený s našou pamäťou viac ako takmer s čímkoľvek iným – čo znamená, že každý z nás má svoje vlastné jedinečné skúsenosti s konkrétnymi vôňami. Je to skoro ako do pamäte uložený „voňavý odtlačok prsta“! Difuzér esenciálneho oleja vám umožní ľahko naplniť každú izbu jednoduchými alebo zmiešanými arómami esenciálneho oleja, ktoré vyčarujú šťastné spomienky.

Na základné difúzovanie radi používame náš difuzér Petal 2.0. Má nádherný dizajn a je „dlhodobo-obľúbeným“ difuzérom našej produktovej rady.

2. Difuzéry sú najjednoduchší spôsob použitia esenciálnych olejov.

Nie je skutočne ľahší spôsob, ako používať esenciálne oleje vo svojom každodennom živote, než ich difúzne rozptýliť. Rozptyl (difúzia) začne za niekoľko sekúnd, takže si môžete vychutnať aromatické výhody esenciálnych olejov, ktoré si vyberiete, hneď ako ich budete potrebovať!

Ktorýkoľvek z nami navrhnutých difuzérov dōTERRA je na jednoduché rozptyľovanie po celej domácnost ako stvorený, ale chceli sme tiež uľahčiť difúzovanie na cestách. Preto máme i mobilné – prenosné difúzery ako je difuzér Pilōt, navrhnuté pre použitie v aute, na výletoch alebo v kancelárii, vďaka ktorým je užívanie výhod esenciálnych olejov ľahšie ako kedykoľvek predtým, nech už idete kamkoľvek.

3. Difuzéry zachovávajú kvalitu esenciálneho oleja.

Ultrazvukové difuzéry skutočne pomáhajú udržiavať chemickú štruktúru aromatických zlúčenín esenciálneho oleja! Tam, kde môže teplo pôsobiť na túto štruktúru, studené rozptyľovanie ultrazvukovým difuzérom udržuje vaše výhody esenciálneho oleja úplne neporušené a chránené.

Všetky naše difuzéry sú ultrazvukové, takže naozaj nemôžete urobiť krok vedľa, bez ohľadu na to, ktorý sa rozhodnete kúpiť!

4. Difuzéry sú skvelým dekoračným doplnkom.

Difuzéry, najmä kvalitné difuzéry esenciálnych olejov, môžu byť krásnym dekorom v ktorejkoľvek miestnosti v dome. V závislosti od vášho štýlu môže byť vámi zvolený difuzér skvelou umeleckou dekoráciou. Okrem toho, že sú vizuálne zaujímavé a pekné, sú difuzéry funkčné a môžu každej miestnosti dodať správne aromaterapeutické prostredie.

Ak hľadáte minimalistický dizajn na cesty či časté presuny autom, vyskúšajte difuzér Pilōt. Pre jemný elegantný a pritom moderný dizajn zvoľte difuzér Lumo alebo obľúbený difuzér Petal.

5. Difuzéry osviežujú vzduch bezpečnými vôňami.

Sviečky a veľa osviežovačov vzduchu sú plné syntetických látok. Esenciálne oleje sú základné prirodzene získané vône, ktoré sú pri správnom použití oveľa bezpečnejšie než syntetické produkty, balené v umelých materiáloch, často doplnené rôznymi syntetickými chemikáliami vytvorenými človekom. Urobíme lepšie, ak do ovzdušia okolo nás rozptýlime arómy prírodnejšieho pôvodu. K tomu nám dopomáhajú práve difuzéry.

Obzvlášť v malom priestore, ako je napr. Vaše auto, dosiahnete s difuzérom Pilōt (ako náhradou za syntetické aromaprodukty do auta) obrovský rozdiel vo vašich každodenných jazdách. 

6. Vďaka difuzérom je možné využiť možnosť vytvoriť si domáce Wellness kúpele.

Všetci milujeme Wellness kúpele, ale zo skúseností vieme, že Vás môžu vyjsť pekne draho – najmä ak máte, rovnako ako my, záujem o Wellness minimálne raz do týždňa (alebo ešte lepšie Wellness raz denne). Esenciálne oleje sa bežne používajú v kúpeľných procedúrach, a to aromaticky aj lokálne. S difuzérom esenciálneho oleja môžete svojej kúpeľni alebo spálni ľahko dopriať kúpeľnú atmosféru každý večer. Musíte len nájsť správne arómy, naplniť difuzér a zapnúť ho. Wellness večerný kúpeľ máte doslova za pár sekúnd!

Užite si svoje domáce Wellness kúpele pomocou nášho difúzera Petal. Difuzér Petal má nádherné, teplé svetlo, takže vypnite stropné svetlá, zapnite difuzér a roztopte sa v pokojnej atmosfére s Vašou obľúbenou arómou.

7. Difuzéry Vám pomôžu prispôsobiť každú izbu.

Vône môžu úplne zmeniť atmosféru miestnosti a dať Vám z nej úplne nový pocit! Správne vône môžu zodpovedať požadovanej energii v priestore a tiež môžu pomôcť naladiť sa na aktuálnu sezónu. Radi pred spaním difúzujeme dōTERRA Serenity® pre pokojnú atmosféru v spálni, ráno zas olej Citrus Bliss® či olej z Divokého pomaranča s olejom z Mäty piepornej pre energizujúcu atmosféru v obývacích miestnostiach. Počas zimnej sezóny odporúčame rozptýliť v kuchyni či obývacej izbe olej zo Sibírskej jedle alebo z Čierneho smreku pre navodenie adekvátnej nálady. Možnosti sú neobmedzené!

Každá izba si zaslúži difuzér, ktorý zodpovedá Vášmu vkusu. Našťastie máme na výber z mnohých modelov (niektoré sú v ponuke stále a niektoré v priebehu roka v limitovaných edíciách), aby ste do každého priestoru dostali ten pravý. 

8. Difuzéry nemajú plameň (na rozdiel od sviečok) a sú bezpečné.

Väčšina ľudí obľubuje vonné sviečky, ale ich používanie je naozaj dosť obmedzujúce. Nemôžete ich nechať v miestnosti bez dozoru kvôli plameňu a ak máte deti alebo domáce zvieratá, môžu byť na nesprávnych miestach dosť nebezpečné. Hoci i pri difuzovaní esenciálnych olejov musíte dbať o bezpečnosť Vašich detí a domácich miláčikov, elektronická difúzia je nekonečne bezpečnejšia ako otvorený plameň.

Každý z našich difuzérov má časové nastavenie ako i automatické vypnutie pri znížení hladiny vody v nádržke, takže môžete difuzér nechať zapnutý bez obavy, že by Vám mohol vyhorieť dom! Radi by sme videli tradičnú aromatickú sviečku, ktorá vám umožní ovládať jej aromatickú silu, ako aj časovanie, natož aby sama plameň uhasila.

9.  Niektoré difuzéry môžu byť zvlhčujúce.

Nie každý difuzér je súčasne zvlhčovačom vzduchu a niekedy je ťažké taký nájsť. Treba si vybrať konkrétny viacúčelový model. Pridanie obľúbených vôní do zvlhčovacieho difuzéra môže úplne zmeniť každú miestnosť, jednak ju naplní žiadanou vôňou a tiež zabezpečí zvlhčenie vzduchu v miestnosti, čo sa dá využiť cez deň ako i v noci. 

10. Difuzéry Vám pomôžu ušetriť peniaze.

Pálenie sviečok, používanie syntetických  tekutých osviežovačov vzduchu alebo osviežovačov automobilov sa môže rýchlo  predražiť – najmä ak kupujete výrobky lepšej  kvality. Namiesto toho, aby ste opakovane donekonečna kupovali rovnaké syntetické osviežovače vzduchu, vám difuzéry umožňujú používať arómy esenciálnych olejov s certifikátom CPTG Certified Pure Tested Grade®, ktoré vydržia oveľa dlhšie. Ich arómy sú účinnejšie a do difuzéra si stačí dať iba pár kvapiek, aby ste naplnili svoj domov nádhernými vôňami.

Difuzér Lumo dokáže zaplniť až 50 metrov štvorcových svojou difúziou, čo je najväčšie pokrytie všetkých našich difuzérov. Tento difuzér Vám navrhujeme ak potrebujete, aby Vami zvolené vône esenciálnych olejov vyplnili veľký priestor!

Bez ohľadu na to, aký difuzér použijete, difuzéry esenciálnych olejov môžu pôsobiť  transformačne nielen vo vašej domácnosti, ale aj vo vašom živote! Ak chcete, aby sa difúzovanie správnych esencií stalo súčasťou Vašej pravidelnej dennej rutiny, je jednoduchšie, keď máte difuzéry strategicky rozmiestnené po domácnosti. Rozdiel nielen pocítite, ale tiež uvidíte, najmä ak je Vami zvolený difuzér pútavým dekoračným prvkom Vašej miestnosti.