Použitie Frakcionovaného kokosového oleja dōTERRA doTerra

Čo je to frakcionovaný kokosový olej?


Frakcionovaný kokosový olej je, ako názov naznačuje, kokosový olej zbavený špecifických častí.  V nechemickom frakcionačnom procese sú odstránené komponenty kokosového oleja, ktoré spôsobujú jeho tuhosť pri izbovej teplote a sú náchylné na oxidáciu. Výsledná substancia je kvapalná pri izbovej teplote a veľmi stabilná. 

Frakcionovaný kokosový olej poskytuje rad výhod oproti bežnému kokosovému oleju, predovšetkým predĺženú dobu použiteľnosti. Na rozdiel od obyčajného kokosového oleja, frakcionovaný kokosový olej odoláva svetlu a vysokému teplu bez toho, aby začal nepríjemné páchnuť. Je tiež jemnejší, nemastný a má väčší čistiaci účinok na pokožku, vďaka čomu je populárny ako – nosič esenciálnych olejov a – ako základ pre rôzne výrobky radov v starostlivosti o pleť.


VÝHODY

  • Dlhšia trvanlivosť
  • Menej mastný a ľahkej textúry
  • Hydratuje a zvyšuje vstrebávanie suchou pokožkou
  • Pomáha predchádzať citlivej reakcii pokožky

SPÔSOBY POUŽITIA

  1. Kondicionér na vlasy. Naneste na vlhké vlasy, potom vmasírujte do pokožky hlavy a vlasov. Hrebeňom rozčešte vlasy, olej rovnomerne rozdistribuujete na celé dĺžky vlasov.  Dajte si sprchovaciu čiapku, vložte si do nej vlasy a kokosový olej nechajte pôsobiť vo vnútri najmenej 30 minút. Ak chcete pridať vlasom viac lesku a vitality, pridajte do kokosového oleja i pár kvapiek muškátu a rozmarínu. Našampónujte vlasy a opláchnite teplou vodou.
  2. Lesk na vlasy. Kvapnite niekoľko kvapiek na dlaň vašej ruky a zľahka ich aplikujte do vašich vlasoch.
  3. Odstránenie make-upu. Naneste niekoľko kvapiek na vatový tampón, a aplikujte na tvár pre odstránenie zvyškov make-upu.
  4. Starostlivosť o nohy. Zmiešajte frakcionovaný kokosový olej s levanduľovým esenciálnym olejom a vmasírujte do chodidiel nôh a na päty.
  5. Zjemnenie pleti. Pridajte do teplého kúpeľa samostatne alebo s vybraným esenciálnym olejom alebo použite po kúpeli a vmasírujte do čistej pokožky na dodatočnú hydratáciu a zjemnenie.
  6. Starostlivosť o nechty. Naneste na suché kutikuly nechtov, resp.pred manikúrou.
  7. Masážna terapia. Používajte ho pri aromaterapeutickej masáži a AromaTouch® technike.
  8. Riedenie esenciálnych olejov. Zrieďte vybraný esenciálny olej pre oblasť topickej aplikácie najmä v prípade detí alebo citlivej pokožky.
  9. Kondicionér na kožené veci, veci z kože. Naneste na čistú handričku a votrite ho do kože či koženého nábytku, ktorý tak získa nový a čistý vzhľad.
  10. Leštidlo na drevený nábytok. 
    • 20–25 kvapiek Lemon esenciálneho oleja 
    • ⅓ šálky dōTERRA Frakcionovaného kokosového oleja 
    • ½ šálky destilovanej vody 
    • Sklenená nádoba s objemom cca 250 ml 
    • Všetky ingrediencie zmiešajte v nádobe a naneste malé množstvo na handričku na prach z mikrovlákna a použite ako leštidlo na povrch dreva
  11. Čistič maliarskych štetcov. Kombinujte frakcionovaný kokosový olej s Lemon esenciálnym olejom a máčajte vaše štetce na odstránenie farieb na báze oleja.
  12. Čistič kozmetických štetcov. Kombinujte frakcionovaný kokosový olej s Melaleucou alebo Lemon esenciálnym olejom a použite na čistenie kozmetických štetcov na nanášanie make-upu.
  13. Na znovuoživenie rastlín. Použite na dodanie lesku vašich umelých ako i živých listov rastlín.
  14. Čistič palubnej dosky auta. Pomocou handry dodajte svojej palubnej doske v aute okamžitý lesk.
  15. Odstraňovač voskových pasteliek. Votrite ho do voskového fliačku, nechajte 10 minút pôsobiť, potom vyčistite za pomoci handričky.