Senná nádcha jarná alergia
PRÍRODNÁ POMOC PRI JARNEJ ALERGII

Ako sa drobné semienka premieňajú z puku na kvet, rovnako sa aj zem pomaly prebúdza z hlbokého zimného spánku. Život je čistejší, všetko sa obnovuje a príjemné slnečné svetlo prisľubuje príchod niečoho nového. Toto symbolizuje jar pre mnoho ľudí. Ak však nanešťastie trpíte sezónnymi alergiami, príchod jari pre vás predstavuje niečo celkom iné. Uslzené oči, nádcha, kýchanie, svrbenie, upchatie dutín, sú len niektoré z príznakov ľudí, ktorí trpia alergiami.

Ako si môžeme pomôcť so sezónnymi alergiami? Toto môže byť problematická otázka, pretože u veľa pacientov má alergia rôzne príčiny. Musíme sa zamerať na jestvujúce spoločné príznaky. Jedným zo spôsobov potlačenia alergií je potlačiť reakcie, ktoré spôsobujú alergie. Dôležité je mať „dobrý program“, t.j. taký, ktorý podporuje správnu funkciu zažívacieho traktu, Odporúčame PB Assist+ a Terrazyme ako spôsob, ktorým môžete znížiť náchylnosť na alergie.

Veľa esenciálnych olejov je preukázateľne účinných pri regulácii symptómov alergií. Obľúbená kombinácia, s ktorou sa dosahujú skvelé výsledky, je citrón, levanduľa a mäta. Táto kombinácia pomáha liečiť samotné alergie, pomáha vyčistiť dutiny a potláča svrbenie a slzenie očí. Kvapka každého z týchto olejov sa môže aplikovať buď priamo pod nos, alebo prostredníctvom inhalácie.


VEDELI STE?

LEVANDUĽA pôsobí ako prírodné antihistaminikum.

MÄTA pomáha pri bolestiach hlavy spojených s upchatými dutinami.

CITRÓN pomáha uvoľniť upchatý nos.

Trio Lavender levanduľa Lemon Citrón a Peppermint Mäta
dōTERRA Základné trio Levanduľa, Citrón, Mäta (3 x 5 ml)

Telo produkuje histamín na obranu proti potenciálnym choroboplodným zárodkom, ako su baktérie, vírusy a iné cudzie škodlivé látky. Okrem jeho úloh pri regulácii životne dôležitých procesov v tele v boji proti cudzím škodlivým látkam je histamín hlavnou príčinou alergických reakcií. Ak však celková hladina v tele presahuje kapacitu katabolických enzýmov na jeho rozloženie, vyskytnú sa symptómy nadmernej hladiny histamínu, výsledkom čoho sú rôzne príznaky alergických reakcií. K alergickej reakcii dochádza keď proteíny imunitného systému (protilátky) omylom identifikujú škodlivú látku, ako je napríklad peľ zo stromov, ako nebezpečnú látku.

Podľa centra pre reguláciu a prevenciu chorôb za posledných 12 rokov diagnostikovali u 16,9 milióna dospelých a 6,7 milióna detí sennú nádchu. Medzi látky, ktoré často spôsobujú jej príznaky, patria peľ, roztoče, spóry plesní a srsť zvierat. Lieky na predpis a voľne predajné lieky (OTC) používané na zmiernenie príznakov môžu mať vedľajšie účinky, ako sú malátnosť, krvácanie z nosa, bolesti hlavy, strata čuchu a chuti a vo vážnejších prípadoch môžu škodlivé chemikálie obsiahnuté vo voľne predajných nosových sprejoch spôsobiť poškodenie nosnej sliznice, čo môže viesť k chronickému krvácaniu z nosa.

dōTERRA Arborvitae Tuja

Arborvitae (Tuja). Tento málo známy olej je trefou do čierneho v meniacich sa ročných obdobiach. Pridajte si pár kvapiek do difúzera alebo si ich kvapnite do dlaní a zhlboka sa z nich nadýchnite.

Esenciálne oleje majú preukázaný blahodarný vplyv na liečbu príznakov alergií a sennej nádchy bez použitia chemikálií. Štúdia oddelenia organickej a bioorganickej chémie univerzity v Lunde vo Švédsku z roku 2004 preukázala účinnosť nosových sprejov s esenciálnymi olejmi z eukalyptu (cineol), levandule (linalol) a cyprusu (davanone). Po aplikácii nosového spreja všetci pacienti pociťovali úľavu nosových symptómov porovnateľnú s účinkami antihistamínu. Účinok sa dostavil do 5 minút od aplikácie a trval niekoľko hodín. Tie isté látky, ktoré spôsobujú symptómy sennej nádchy, môžu spôsobovať aj príznaky astmy a iné symptómy, ako napríklad dýchavičnosť a úzkosť v hrudníku.

ESENCIÁLNE OLEJE SKVELÉ NA ALERGIE


Tipy na použitie esenciálnych olejov proti alergiám:

  1. Do prázdnej vegetariánskej kapsule dajte 2 -3 kvapky esenciálnych olejov levandule, citrónu a mäty a zapite vodou (vnútorné užitie). Alebo použite hotové gélové kapsuly proti príznakom sennej nádchy dōTERRA TriEase™.
  2. Naneste lokálne pod nos, na oblasť hrudníka alebo spodnú časť chodidiel.
  3. Aromaticky rozptýľte na pomoc pri symptómoch pobytu vo vnútri.
TriEase gélové kapsuly dōTERRA doterra

dōTERRA TriEase™ gélové kapsuly proti príznakom sennej nádchy. boli vyvinuté so zameraním na zmeny ročných období.

TriEase™ gélové kapsuly, ktoré v každej praktickej kapsuli obsahujú rovným dielom esenciálne oleje citrón, levanduľa a mäta pieporná, možno rýchlo a jednoducho konzumovať pri cestovaní, na podujatiach v prírode alebo kedykoľvek to najviac potrebujete.


OSLABENÝ ZAŽÍVACÍ TRAKT môže zvýšiť vaše šance na prepuknutie alergie. Zdravé dieťa má pred narodením zažívací trakt bez baktérií a iných mikroorganizmov. Počas pôrodu je dieťa vystavené kolóniám črevnej mikroflóry svojej matky. Ako sa v črevnom systéme novorodenca množí prospešná zdravá mikroflóra, imunitný systém dieťaťa sa „trénuje“ alebo „programuje“ na rozlišovanie patogénnych a škodlivých mikroorganizmov a reaguje príslušným spôsobom. Schopnosť organizmu reagovať na škodlivé patogény a nereagovať na neškodné antigény je dôležitou súčasťou procesu zabránenia nadmernej činnosti imunitného systému, ako sú alergie alebo zápalové ochorenie črevného systému.

Terrazyme dōTERRA doTerra

Terrazyme komplex tráviacich enzýmov obsahuje zmes 10 aktívnych enzýmov a esenciálne oleje pre dobré trávenie – mätu, zázvor a rascu. Kapsule sú rastlinného pôvodu. Bezpečné a účinné.

PB Assist+ dōTERRA doterra probiotiká

PB Assist+ podporuje zdravú funkciu zažívacieho traktu a imunitného systému a jej použitie je bezpečné pre všetkých členov vašej rodiny.


dōTERRA air

Zmes na dýchanie dōTERRA Air™ Problémy s dýchaním sú v dnešnej dobe bežné a esenciálne oleje dōTERRA sú ideálne na uvoľnenie dýchania. Air je mimoriadna zmes esenciálnych olejov so známkou kvality CPTG, ktorých kombinácia slúži na jedno – uľahčenie dýchania.

Patentovaná zmes Air™ obsahuje list vavrínu, mätu, eukalyptus, čajovník, citrón a ravensaru, ktorá čistí a utišuje dýchacie cesty a dá sa jednoducho nanášať lokálne na hrudník, chrbát alebo spodnú časť chodidiel. Jej príjemná aróma ukľudňuje a vynikajúco zabezpečuje pokojný nočný spánok. Pre aromatické a lokálne použitie.