Doterra AromaTouch technika

AromaTouch ™ je masážna technika, pri ktorej sa aplikujú vybrané esenciálne oleje v čistom, neriedenom stave priamo na chrbát a chodidlá klienta. Je dôležité používať iba čisté oleje terapeutickej kvality (v tejto masáži používame oleje firmy dōTERRA).

Masážny postup zostavil Dr.Hill, skúsený a uznávaný odborník v odbore aromaterapie. Spojil v nej svoje znalosti západnej a východnej medicíny s pôsobením terapeutických esenciálnych olejov.

V ponuke je zvýhodnený balík AromaTouch v cene 182,75€, v ktorom nájdete difuzér zadarmo, kokosový olej dōTERRA (na riedenie) a nižšie spomínaných 8 olejov terapeutickej kvality, ktoré môžete využívať nielen na spomínanú AromaTouch techniku, ale majú omnoho viac využití vrámci terapie za pomoci esenciálnych olejov.

Čo je to AromaTouch?

AromaTouch je jednoduchá a ľahko zapamätateľná technika, ktorej úlohou je priniesť hlboké a dlhodobé pozitívne účinky.

Hlavné oblasti pôsobenia masáže AromaTouch:

  • uvoľnenie stresu
  • posilnenie imunity – zníženie toxickej záťaže organizmu (vírusy, baktérie)
  • redukcia zápalových procesov v tele
  • obnovenie rovnováhy autonómneho nervového systému

Odstránenie stresu

Pod pojmom stres rozumieme najrôznejšie systémové zmeny, ktorými naše telo reaguje na vzniknuté ťažkosti fyzického i psychického rázu (prepracovanosť, nedostatok živín, patogénne mikroorganizmy a toxické chemikálie. Chronický, dlhotrvajúci stres oslabuje naše systémy a obmedzuje ich schopnosť reagovať.

Použité oleje v tejto fáze: LEVANDUĽA a zmes olejov BALANCE™ (smrek, ružové drevo, kadidlo, marocký harmanček).

Redukcia toxickej záťaže

Naše telo sa musí denne vyrovnávať s náporom toxínov a patogénnych mikroorganizmov. Snaha o ich elimináciu telo vyčerpáva. Oleje použité v tejto fáze vynikajú schopnosťou redukovať škodlivé mikroorganizmy a neutralizovať voľné radikály.

Použité oleje v tejto fáze : MELALEUCA (Tea tree) a zmes ON GUARD™ (divoký pomaranč, klinček, škorica, eukalyptus radiata, rozmarín).

Redukcia zápalových procesov

Zápal je prirodzená reakcia imunitného systému, s pomocou ktorej telo vzdoruje infekcii alebo opravuje poškodené tkanivá. Sprevádza ho začervenanie, opuch, horkosť a bolesť. Zatiaľ čo v obmedzenej miere je táto reakcia užitočným nástrojom, ktorým telo napravuje poškodenie, pokiaľ sa zápal stane chronickým, môže spôsobovať ďalšie ničenie okolitých tkanív a oslabovať telo bolestí.

Použité oleje v tejto fáze : Zmes AromaTouch™ (cyprus, majorán, mäta, bazalka, grapefruit, levanduľa), zmes DEEP BLUE™ (gaultéria, gáfor, mäta, marocký harmanček, harmanček pravý, slamienka, osmanthus)

Obnovenie rovnováhy autonómnej nervovej sústavy

Autonómna nervová sústava (tiež vegetatívna nervová sústava) predstavuje súčasť periférneho nervového systému, ktorý má za úlohu udržiavať optimálne vnútorné podmienky organizmu (homeostázu). Tvoria ju nervy, spojené so svalmi, orgánmi, tkanivami a systémami, ktoré nevyžadujú našu vedomú kontrolu. Tento systém sa delí na dve časti: sympatický a parasympatický. Pre optimálne fungovanie nášho tela je dôležité, aby oba systémy pracovali v súčinnosti a dokázali udržovať organizmus v stave homeostázy.

Použité oleje v tejto fáze : DIVOKÝ POMARANČ a MÄTA PIEPORNÁ.

Celá procedúra trvá asi jednu hodinu. Vyhraďte si po nej čas na relaxáciu a oddych. Dôležité je piť veľa čistej vody, ktorá podporí detoxikáciu.

Pri masáži sa používajú esenciálne oleje dōTERRA, ktoré majú označenie CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) – certifikované, čisté oleje terapeutickej triedy.

Zábavné fakty o dotyku

  • Hmat je prvým zmyslom, ktorý si rozvinieme, keď sa narodíme.
  • Správny druh dotyku môže znížiť krvný tlak, hladinu kortizolu a srdcovú frekvenciu.
  • Technika AromaTouch využíva ľahký, konzistentný dotyk, ktorý vyvoláva u príjemcu priaznivú odozvu.

Technika AromaTouch je o vytvorení emocionálneho spojenia a veda za týmto spojením je rovnako overená, ako aj presvedčivá. Hmatová komunikácia je naša prvá forma komunikácie. Hmatové signály prijímame už v maternici a potom hrá dotyk rozhodujúcu úlohu vo vzťahoch medzi rodičmi a deťmi, predčí i možnú verbálnu komunikáciu. Je to v podstate prvý prekvapivo účinný zmysel, ktorý získame. V nedávnych štúdiách vedci ukázali, ako veľmi emocionálna komunikácia pôsobí na ľudí. Prostredníctvom dotyku účinkuje takmer rovnako, ako účinkujú slová a náznaky tváre. Dotyk nielenže dokáže komunikovať tón emócií (či už je pozitívny alebo negatívny, intenzívny alebo jemný), ale môže tiež umožniť presné rozlíšenie medzi typmi emócií. S hlasovými a tvárovými náznakmi, môžeme identifikovať len jeden alebo dva pozitívne signály, ktoré sa navzájom nezamieňajú. 

Výskum a štúdie dotyku a jeho vplyvu

Výskum ukázal, že dotyk môže komunikovať viaceré emócie – lásku, vďačnosť, súcit, strach, hnev – s ohromujúcou presnosťou. Tento efekt nie je obmedzený len na blízkych; iná štúdia zistila, že dotyk komunikuje emócie takmer rovnako efektívne, keď k nemu dôjde medzi cudzími ľuďmi. Zatiaľ čo naše chápanie mechanizmov spojených s dotykom a emocionálnym posielaním správ je stále obmedzené, vieme, že pri posilňovaní existujúcich väzieb a rozvíjaní nových môže byť komunikácia formou dotyku dokonca efektívnejšia ako verbálna komunikácia.

Spolu s emocionálnou zložkou môže jemný dotyk ovplyvniť aj fyziologické reakcie tak, ako to iná komunikácia jednoducho nedokáže. Na rozdiel od masáže so silnejšími pohybmi rúk, zameranej na konkrétne výsledky (rozpad svalových zrastov, stimulácia centrálneho nervového systému, napomáhanie zotaveniu atď.), jemnosť techniky AromaTouch má oveľa odlišné spektrum výhod. Nežný dotyk takmer okamžite aktivuje uvoľňovanie oxytocínu (často označovaného ako hormón „lásky“ alebo „objatia“), znižuje srdcovú frekvenciu a krvný tlak a má priaznivý vplyv na mnohé ďalšie systémy citlivé na stres. Okrem toho osoba, ktorá iniciuje kontakt, vo všeobecnosti zažije rovnakú odpoveď ako osoba na prijímacej strane, na rozdiel od obyčajnej masáže.

Esenciálne oleje vybrané na techniku AromaTouch