dōTERRA tehotenstvo
POUŽÍVANIE ESENCIÁLNYCH OLEJOV PRI PRENATÁLNEJ A POSTANTÁLNEJ STAROSTLIVOSTI.

Keď mala Sabína Buchnerová 20 rokov, jej gynekológ jej povedal, že má zväčšené vaječníky a že pre ňu bude ťažké otehotnieť.

Bola mladá a nechcela mať vtedy deti, takže na jeho varovanie úplne zabudla. V čase, keď stretla svojho partnera Mária Jöllyho a keď sa rozhodli založiť si spolu rodinu, sa rozpomenula na to, čo jej pred vyše 15 rokmi povedal jej lekár. Už mala skúsenosť so silou esenciálnych olejov a doplnkov výživy dōTERRA a poznala mnoho ďalších ľudí, ktorí ich tiež úspešne používali na zlepšenie svojho zdravia. Vtedy si pomyslela, že „musí existovať nejaký prírodný spôsob, ktorým by som mohla pomôcť môjmu telu otehotnieť“.

PRÍPRAVA NA TEHOTENSTVO

Strávila dlhé hodiny hľadaním spôsobov, ako mať zdravé telo a ako by mohla prirodzene otehotnieť. Zistila, že problémy s otehotnením a tiež hormonálna nerovnováha môžu byť priamym dôsledkom veľkého stresu, nekontrolovaného rastu kvasiniek kandida a priveľa umelých prísad v jedlách. 

V roku 2012 sa zúčastnila svojej prvej konferencie dōTERRA a tam obajvila knihu o používaní esenciálnych olejov v období tehotenstva a pôrodu. Spomína na to takto: „Uvedomila som si, že najprv musím pômôcť môjmu telu vyzdravieť a zastaviť nekontrolovateľný rast kandidy“. Sabína sa rozhodla, že najdôležitejším prvým krokom, aby vyčistila svoje telo, by bolo používanie GX Assist a PB Assist+ – nielen na pár týždňov, ale kým sa jej problém nevyrieši. Povedala: „Pravidelne som si robila túto očistu, až kým som neotehotnela“. Balík celoživotnej vitality užívala odkedy sa zoznámila s dōTERRou a s užívaním pokračovala aj v dobe, keď sa snažila otehotnieť. Povedala: „balík celoživotnej vitality dōTERRA mi dodáva všetky vitamíny, mikroživiny, and omega-3 mastné kyseliny, ktoré moje telo denne potrebuje na to, aby všetky moje bunky a orgány fungovali najlepšie, ako len môžu.

Keďže Sabínine hormóny neboli v rovnováhe, denne používala Fytoestrogén – celoživotný komplex, Clary Calm v guličke a esenciálny olej z grapefruitu.

Povedala: “Tiež som si uvedomila, že potrebujem upraviť svoju stravu, aby som svojmu telu čím viac pomohla. Preto som zo stravy vylúčila cukor a bielu múku“. Okrem toho tiež denne používala esenciálne oleje z levandule, kadidla, medovky, citrónu a zmes Balance, aby si zlepšila svoje celkové zdravie. 

PRICHÁDZA DOBRÁ SPRÁVA

Mário a Sabína napokon dostali úžasnú správu o tom, že očakávajú prírastok a premohli ich pocity vďačnosti. Povedala „Hneď som si uvedomila, že v dōTERRe som našla tie najlepšie výrobky a vedela som, že nášmu bábätku tak nesmierne pomáham“. Aj počas tehotenstva Sabína každodenne užívala Balík celoživotnej vitality, esenciálny olej z grapefruitu a zdravo sa stravovala. Tiež začala ráno a večer užívať TerraZyme a raz denne aj PB Assist+.

Povedala: „Oleje som používala denne a počas tehotenstva som mala veľmi málo ťažkostí“. Mário a Sabíne boli v Diamantovom klube a za 8 mesiacov precestovali vyše 40 000 km. Počas svojho tehotenstva sa cítila tak dobre, že pracovala ešte aj 9 dní pred narodením ich bábätka. 

NOVÝ PRÍRASTOK

Keďže plánovali pôrod doma, zásobili sa kopou olejov, ktoré by mohli používať počas pôrodu a tesne po ňom. Po ruke mali oleje ako kadidlo, myrha, Balance, mäta, divoký pomaranč, medovka a slamienka. Lia Malou sa narodila doma, len po štyroch hodinách pôrodu. Bola to nádherná skúsenosť a Mário bol dokonca prvou osobou, ktorá dieťatko chytila potom, ako sa narodilo. 

„Naše bábätko sme rozmaznávali olejčekmi od prvého dňa,“ povedala Sabína. Balance, kadidlo a ZenGest sú oleje, ktoré najradšej používa na svoju dcérku. Sabína denne používa Balík celoživotnej vitality a esenciálne oleje, vrátane mäty, a ešte stále kojí svoje bábätko bez akéhokoľvek úbytku mlieka. Vďaka úspechu, ktorý zažili, Sabína rada podporuje ostatných ľudí a hlavne ženy, aby vkladali väčšiu dôveru do produktov dōTERRA.

Pokladá ich za dokonalé nástroje na to, aby prirodzeným spôsobom posilnila telo a uviedla ho do rovnováhy. Verí, že každý človek by mal prevziať viac zodpovednosti za vlastné zdravie a zdravie najbližších. 

Sabína povedala: „Toto je našou misiou – každému človeku vrátiť zodpovednosť dôverovať a naslúchať vlastnému telu.

Sabína odporúča:

ESENCIÁLNE OLEJE
  • Clary Calm
  • Grapefruit
  • Levanduľa
  • Balance
  • Kadidlo
  • Medovka
  • Citrón
  • ZengGest
  • Myrha
  • Mäta
  • Divoký pomaranč
  • Slamienka
DOPLNKY VÝŽIVY
  • PB Assist +
  • GX Assist
  • Balík celoživotnej vitality
  • Fytoestrogény – celoživotný komplex
  • TerraZyme

Zdroj: Časopis Living Magazine 2015, str.36-37

Tehotenstvo a esenciálne oleje dōTERRA