Ružový olej doterra Rose oil
“Kinetický ruch” aromaterapie a jeho vplyvy na naše zdravie

„Kvantoví fyzici potvrdili realitu základnej vibrácie životnej energie,“ napísal Dr. C. Normal Shealy, MD, Ph.D. .. „Životná energie nie je statická, ale kinetická.“

Majstri tai chi a akupunkturisti toto vedeli už mnoho generácií. Často svojich pacientov poučovali o chi v rastlinách, vybraných bylinkách a jedlách, o ich elektrickom náboji.

Aj dnes sa odborníci na výživu a prírodné zdravie zhodujú v tom, že kľúčovým elementom pri určovaní efektivity akéhokoľvek zdravotného produktu je to, nakoľko je „živý“.

Inak povedané, množstvo organickej energie ponechané v prírodnej látke potom, čo bola spracovaná do formy produktu, určuje jej možnú terapeutickú hodnotu. Práve táto elektro frekvencia v bylinkách a jedlách je čiastočne to, čo ich robí prospešnými pri liečení určitých chorôb alebo pri podpore telesných systémov.

To isté platí aj o esenciálnych olejoch.

Frekvencia oleja: kľúč k efektívnej aromaterapii

Keď premýšľame, ktorý esenciálny olej zakúpiť a použiť, mali by sme okrem jeho vône a chemickej integrity vziať do úvahy aj jeho frekvenciu. Podobne ako môžeme dvíhať energetickú hladinu nášho tela cvičením (joga, tai-či a pod), môžeme podobného výsledku docieliť tiež užívaním kvalitných esenciálnych olejov.

A tu sa stretávame s jedným veľkým problémom. Väčšina olejov, ktoré sa dnes vo svete vyrábajú, tento účinok mať nebude. Nie sú kineticky dosť „živé“ na to, aby dokázali ovplyvniť ľudské telo, obnoviť jeho rovnováhu a pomôcť slabému telesnému systému k normálnemu fungovaniu.

Frekvencie
Meranie frekvencie

Prečo to tak je?

Dôvod je jednoduchý: Asi 98% esenciálnych olejov, ktoré sa vo svete vyrábajú, sa produkuje pre kozmetický a parfumový priemysel, alebo priemysel potravinových dochucovadiel. V týchto odvetviach sa nehľadí na terapeutický efekt olejov; a tak sa tieto oleje vyrábajú spôsobom, ktorý je absolútne nevhodný pre oleje používané v aromaterapii. Počnúc rastlinným materiálom, ktorý možno nebol:

  • Vypestovaný v najlepších podmienkach, alebo s použitím najlepších organických metód.
  • Zozbieraný v ideálnom čase, aby sa zaistil optimálny obsah kľúčových chemických zložiek.
  • Nebol zozbieraný v mieste destilácie.

Výrobcovia ďalej používajú destilačné metódy, ktoré sú síce účinné a produkujú oleje pre kozmetiku/parfumériu alebo pre potravinársky priemysel, ale jeho význam pre aromaterapiu je takmer nulový. Môže sa napríklad stať, že:

  • Skrátia metódy produkcie – destiláciu – a to tak, že destilujú pod príliš vysokým tlakom a pri vysokých teplotách. Tým sa láme delikátna molekulárna štruktúra oleja a výsledkom je olej nižšej kvality;
  • Redestilujú rovnaký rastlinný materiál niekoľkokrát za sebou, čím sa neustále znižuje kvalita oleja.
  • Pri destilácii používajú chemikálie, ktoré zvyšujú výťažnosť oleja, ale tento olej je potom chemicky kontaminovaný.
  • Pridávajú syntetické chemikálie, buď na vylepšenie vône oleja (čo je potrebné v dôsledku predchádzajúcich nesprávnych postupov) alebo preto, aby olej nadstavili.

Takéto oleje sa stávajú inertné – mŕtve. A pretože frekvencia oleja – alebo jeho kinetická vibrácia hrá kľúčovú úlohu pri jeho účinnosti, je veľmi dôležité vyberať oleje, ktoré boli vyrobené pre aromaterapiu.

Chaos verzus poriadok: nie všetky frekvencie sú rovnaké

Samotná frekvencia však nie je celým tajomstvom. Majú ju aj váš televízor a mikrovlnka. Dôležitým faktorom je, že na rozdiel od mikrovlnky, ktorá má frekvenciu chaotickú AC (striedavú), esenciálne oleje majú harmonickú DC frekvenciu (jednosmernú). Chaotické frekvencia vašej mikrovlnky majú nepriaznivý vplyv na vaše telesné funkcie (práve tak aj oleje, ktoré boli znečistené syntetickými chemikáliami). Čisté oleje terapeutickej kvality naproti tomu pomáhajú obnovovať a udržiavať rovnováhu vášho tela.

Čo je to frekvencia a aký má vplyv na naše zdravie?

Frekvencia je definovaná ako merateľná intenzita toku elektrickej energie, ktorá je medzi dvomi ľubovoľnými bodmi konštantná. Všetko má svoju elektrickú frekvenciu, tiež esenciálne oleje. Dr. Robert O. Becker vo svojej knihe The Body Electric (Elektrina tela) , dokazuje, že ľudské telo má elektrickú frekvenciu, a že z týchto frekvenčných rovín sa dá veľa vyčítať o zdraví človeka.

V Štúdii uskutočnenej v roku 1992 na univerzite Eastern State University v Cheny, vo Washingtone zistili, že priemerná denná frekvencia ľudského tela je 62-68 MHz. (Frekvencia zdravého tela je 62-72 MHz.) Keď sa frekvencia človeka zníži, zníži sa aj jeho imunita. Ak sa zníži na 58 MHz, môžu sa objaviť symptómy prechladnutia a chrípky. Pri 55 MHz, sa môžu prejaviť choroby ako sú kvasinky. Pri 52 MHz, sa človek môže nakaziť Epstein-Barrovej chorobou (EB-viróza). Pri 42 MHz, je reálnou možnosťou rakovina. Pri 25 MHz človek začína umierať.

Podľa Dr. Royal R. Rife, má každá choroba svoju špecifickú frekvenciu. Jeho výskum ukázal, že určité frekvencie môžu rozvoju choroby predchádzať, a že iné ju zničia. Látky s vyššími frekvenciami ničia choroby s nižšími frekvenciami.

(Na základe svojho publikovaného výskumu vyvinul Dr. Rife prístroj, ktorý aplikuje prúd špecifických frekvencií do tela, aby tak vyliečil široké spektrum chorôb.)

Ďalším príkladom dôležitosti telesných frekvencií pre zdravie je Bjorn Nordenstrom. Rádiológ zo Štokholmu, ktorý na začiatku 80-tych rokov 20. storočia zistil, že keď dá elektródu do nádoru a pustí milliampér DC prúdu cez túto elektródu, dokáže rozpustiť rakovinový nádor a zastaviť jeho rast. Zistil tiež, že ľudské telo má elektropozitívne a elektronegativne energetické polia – niečo, o čom by majster tai chi vedel rozprávať.

Prečo je to dôležité?

Vplyv vonkajších faktorov na telesnú frekvenciu

Výskum frekvencií kladie dôležitú úlohu látkam, ktoré jeme, dýchame a absorbujeme do nášho tela. Už Nikola Tesla na základe svojich výskumov povedal, že ak by sme dokázali eliminovať niektoré frekvencie zvonku, ktoré zasahujú do nášho tela, mali by sme väčšiu odolnosť voči chorobám. Napríklad mnohé emisie znižujú zdravú frekvenciu. Spracované a konzervované potraviny majú nulovú frekvenciu a môžu značne znižovať vlastnú frekvenciu človeka. A potom je tu káva.

Frekvencie esenciálnych olejov

Štúdie ukázali, že samotné držanie šálky kávy môže do troch sekúnd znížiť frekvenciu zdravého človeka o 8 MHz. Jeden dúšok kávy môže v troch sekundách jeho frekvenciu znížiť o 14 MHz. Bez intervencie by to trvalo tri dni, než sa frekvencia daného človeka dostane späť na normálnu úroveň. Ak inhalujeme esenciálne oleje, frekvencie sa vracajú do normálu do 21 sekúnd.

Ako je to možné?

Klinický výskum ukazuje, že esenciálne oleje majú najvyššiu frekvenciu zo všetkých známych prírodných látok. Začínajú na 52 MHz a idú až na 320 MHz (ružový olej) (Pre porovnanie: čerstvá potravina má do 15 MHz, sušené bylinky od 12 to 22 MHz, a čerstvé bylinky od 20 do 27 MHz.) Frekvencie esenciálnych olejov majú schopnosť obnoviť a/alebo udržiavať vlastnú frekvenciu človeka, ktorú potrebuje pre optimálne zdravie. Zároveň vytvárajú prostredie, v ktorom nemôžu žiť mikróby, baktérie, vírusy ani plesne.

Esenciálne oleje navyše preukázali svoju schopnosť zlepšovať mentálne a emocionálne stavy človeka. Negatívny mentálny stav môže znížiť ľudskú frekvenciu o 10 MHz, zatiaľ čo pozitívny mentálny postoj ju môže zvýšiť o 10-15 MHz.

A pretože každý olej má špecifickú frekvenciu a tiež naše orgány, telesné systémy a živiny potrebné na udržiavanie optimálneho zdravia majú tiež svoju špecifickú frekvenciu, elektrická príbuznosť oleja s týmito zložkami nášho tela príslušné orgány podporí a povzbudí ich pri asimilácii živín.

Stručný prehľad frekvencií

Zdravý ľudský mozog71-90 MHz
Zdravé ľudské telo62-68 MHz
Symptómy prechladnutia58 MHz
Symptómy chrípky57 MHz
Infekcia candidou55 MHz
EB viróza52 MHz
Rakovina42 MHz
Keď telo začína umierať25 MHz
Priemyselne spracované potraviny0
Čerstvé potraviny10-15 MHz
Sušené byliny12-22 MHz
Čerstvé byliny20-27 MHz
Esenciálne oleje terapeutickej kvality52-320 MHz (ruža)
Tabuľka: Príklady frekvencie v MHz