Stalo sa Vám, že ste niekedy prišli zvonku a cítili nepríjemný tlak v uchu?
A stáva sa to aj našim detičkám. Niekedy aj z obyčajného prievanu, pootvoreného okna vetračky pri súčasnom otváraní vchodových dverí. Tieto nepatrné prievany, ktoré ledva cítite zachytí náš citlivý ušný aparát veľmi rýchlo. Niekedy nás len rozbolí hlava a ťahá sa to od uška nevediac, že sa jedná o bolesť z prievanu.
Detičky sa podvedome ťahajú vtedy za boľavé uško a sú plačlivé.

Ako prvú pomoc, ktorá nám z aromaterapie vždy zaberá a osvedčila sa mne, manželovi i deťom, je nariedená roll-on zmes BASIL + TEA TREE (MELALEUCA) + LAVENDER + FRANKINCENSE – KADIDLO, aby zmes lepšie prenikla do buniek. Ak zápal podchytíte hneď na začiatku, úľava sa dostaví čoskoro. Zmes stačí natierať pred uškom, za uškom a ja potieram aj ušnicu a lalôčik.
Ušká potierame obe (boľavé i neboľavé) nakoľko sú párový orgán aby sa ušné nepohodlie medzičasom nerozšírilo i na druhé uško.

Nezabudnite že esenciálne oleje sú koncentrované a treba ich nariediť v nosnom oleji. Používajte (a najmä pri detičkách) len vysokokvalitné čisté certifikované esenciálne oleje najvyššej kvality s CPTG logom. Nikdy nepoužívajte esenciálne oleje do vnútra ušiek a vždy sa riaďte inštrukciami ako sa olej používa. Vďaka nosiču – nosnému oleju (mandľový, frakcionovaný kokosový olej dōTERRA, olivový olej) preniknú cez kožu ľahko, v lokalite pôsobenia začnú pôsobiť ihneď.

Ja dávam pre nás DOSPELÝCH do 5ml roll-onky 5kv.z každého oleja a dolejem nosným olejom, dobre premiešam a hotovo!

️Pri maličkých DETIČKÁCH jednu kvapku z každého oleja, dolejeme nosným olejom do 5ml roll-onky.

Používať treba minimálne 3 x denne. Ja počas dňa (teda keď sa nespí) potieram každé 2 hodiny, lebo oleje rýchlo prenikajú dnu a keďže sú nariedené pre výsledný efekt treba radšej používať častejšie..