dōTERRA Oregano čistý esenciálny olej

Oreganový olej používal už Hippokrates, otec medicíny. Oreganový 100% čistý certifikovaný esenciálny olej má veľa tradičných i moderných spôsobov použitia.


Oregano je jedným z najsilnejších esenciálnych olejov a po celé storočia sa používa v tradičných postupoch. Primárnou chemickou zložkou oregana je karvakol, fenol, ktorý má pri internom požití antioxidačné vlastnosti. 

Keď sa Oregano nanáša na pokožku, malo by sa navyše zriediť nosným olejom. Jedna kvapka užitá každý deň vnútorne (napr.vo VEGETARIÁNSKEJ KAPSLI alebo v JOGURTE) môže pomôcť udržať zdravé imunitné funkcie. Užívajte v prípade zvýšenej potreby nepretržite najviac 10 dní. (Potom treba užívanie prerušiť.) Oregano sa užíva podľa potreby, na ďalšiu podporu imunitného systému najmä v čase zvýšených environmentálnych hrozieb. Okrem toho, že je obľúbeným korením na varenie, podporuje Oregano aj zdravé trávenie a dýchacie funkcie, ak sa užíva vnútorne. Vôňa Oregana pôsobí ako zvýrazňovač a ekvalizér v zmesiach esenciálnychch olejov.

PRIMÁRNE VÝHODY 

  • Používa sa na povrchy v domácnostiach ako silný  čistiaci prostriedok 
  • Podporuje zdravý imunitný systém, zdravé trávenie a dýchacie funkcie pri vnútornom použití*
  • Ponúka silné antioxidačné výhody pri internom požití*

POUŽITIE 

  • Vezmite jednu kvapku do vegetariánskej  kapsle či jogurtu na udržanie zdravej imunitnej funkcie. *
  • Pridajte jednu až dve kvapky do vegetariánskej kapsle či jogurtu na podporu zdravých dýchacích funkcií. *
  • Jednu kvapku alebo naberte oregano špáradlovou metódou (v prípade menšieho množstva) a dajte na miesto sušeného oregana do špagetovej omáčky, omáčky na pizzu alebo na pečienku. 
  • Vložte 10 kvapiek do 0,5l sprejovej fľaše s vodou na netoxické čistenie povrchov v domácnosti, či dlážky.

NÁVOD NA POUŽITIE 

Difúzia: Použite 1 kvapku do požadovaného difuzéra.  

Vnútorné použitie: Zrieďte 1 kvapku do 1,5 dcl kvapaliny.  

Lokálne použitie: Ak chcete aplikovať lokálne, zrieďte 1 kvapku esenciálneho oleja na 10 kvapiek nosného oleja. Ďalšie preventívne opatrenia nájdete nižšie. 

Vzhľadom na vysoký obsah fenolu je potrebné postupovať opatrne pri užívaní výhod z používania Oregana; sú potrebné iba 1-2 kvapky dobre rozmiešať v oleji/nápoji/jogurte a pri masážnom topickom používaní nutné riedenie 1:10

UPOZORNENIA: Možná citlivosť pokožky. Uchovávajte mimo dosahu detí.  Ak ste tehotná, dojčíte alebo ak ste v starostlivosti lekára, poraďte sa so svojím lekárom. Zabráňte kontaktu s očami, vnútornými ušami, tvárou a citlivými oblasťami.

Zdroj: https://media.doterra.com/us/en/pips/doterra-oregano-essential-oil.pdf


* Tieto vyhlásenia neboli hodnotené Správou pre potraviny a liečivá.
Zmyslom tohto produktu nie je diagnostikovať, ošetrovať, liečiť alebo predchádzať chorobe.