INOVAČNÝ SPÔSOB OVPLYVŇOVANIA EMÓCIÍ

Vedci a psychológovia strávili stáročia snahou pochopiť javy, ktoré nazývame emócie. Hoci veda ešte nevie definitívne objasniť presné mechanizmy, vieme, že emócie majú značný vplyv na naše zdravie. Nová dōTERRA emocionálna aromaterapia bola vytvorená za použitia najnovších výskumov a tých najčistejších esenciálnych olejov. Tieto zmesi sú jedinečné prchavé aromatické zlúčeniny, ktoré sa sústreďujú na emócie, ktoré tak výrazne ovplyvňujú Vaše zdravie.

Hoci sa termín aromaterapia začal používať až v 20. storočí, emócie už ovplyvňuje po tisícky rokov. Spôsob, akým esenciálne oleje ovplyvňujú emócie skrze ich vôňu, je úžasne zložitý. Hoci sa toho o aromaterapii vie dosť, súvislosť medzi vôňou a emóciami len začíname chápať. Len na začiatku 90-tych rokov minulého storočia začali biológovia spoznávať chemické senzory zodpovedné za pozoruhodné účinky vône vďaka štúdii Lindy Buckovej a Richarda Alexa, ktorí za to vyhrali Nobelovu cenu. Nedávno sa zistilo, že čuchové senzory nie sú prítomné iba v našom nose, ale aj na našej koži. Tento objav má nespočetné množstvo využití pre budúcnosť aromatického výskumu a používania esenciálnych olejov (Busse a iní). Vôňa je neuveriteľne mocným nástrojom, ktorý môžeme rôzne využívať na ovplyvňovanie svojich životov.

Vyskúšajte si sami pre seba

Základom všetkých esenciálnych olejov certifikovanej čistej terapeutickej triedy CPTG® je chémia. Chemické zložky a ich koncentrácie určujú aké účinky a vôňu budú tieto dary Zeme mať. Použitie zmesí z emocionálnej aromaterapie je založené na ich jedinečných chemických profiloch.
Súčasťou tejto sady je inštruktážny graf (na obrázku nižšie), ktorý rozdeľuje esenciálne oleje do skupín, aby pomohol s použitím každej zmesi na základe jej chemického zloženia. Graf je rozdelený do šiestich skupín: hluchavkovité rastliny, citrusy, koreniny, bylinky a trávy, stromy a kvety. Každá kategória je známa tým, že má široký profil zložiek, ktoré vytvárajú určitú emocionálnu reakciu. Ich kombináciou v presných pomeroch vytvárame úplne nové spektrum účinkov.

Každý máme iné spúšťače a reakcie, ale jednu vec máme spoločnú, a to sú emócie. Pre niekoho môže byť sladká vôňa zmesi Cheer povznášajúca, lebo mu pripomína, ako sa v detstve hral v citrusových hájoch. U niekoho ale môže vyvolať pocity úzkosti kvôli úplne odlišnej skúsenosti. Krása sady emocionálnej terapie je v tom, že použitie nových zmesí je neobmedzené a najlepšie výsledky dosiahnete, ak s nimi budete experimentovať na vlastnú päsť. Aj keď na základe chemického zloženia a aromaterapeutického výskumu vieme, že zmesi majú tendenciu k stimulácii konkrétnej emocionálnej reakcie, je vysoko individuálne, aký budú mať pre Vás úžitok. Graf emocionálnej aromaterapie by sa mal použiť ako vodítko pre počiatočné použitie zmesí, ale experimentovanie s nimi odhalí ich skutočnú hodnotu.

dōTERRA sada emocionálnej terapie je jedinečným spôsobom ako sa oboznámiť s účinkami aromaterapie, ktorá Vám pomôže vyrovnať nálady a podporiť celkové zdravie. Vyskúšajte si ju sami pre seba.

dōTERRA sada emocionálnej aromaterapie obsahuje šesť jedinečných zmesí

  • Povzbudzujúca zmes Motivate je úžasnou kombináciou niekoľkých citrusov a hluchavkovitých rastlín vrátane yuzu, klementínky a mäty piepornej. Výsledný chemický profil má veľké množstvo monoterpénov a monoterpénových alkoholov, ktoré sú známe pre svoje povzbudzujúce a spevňujúce účinky.
  • Povznášajúca zmes Cheer je osviežujúcou zmesov esenciálnych olejov z citrusov a korenín. Obsahuje divoký pomaranč, škoricu a badián. Výsledný chemický profil je bohatý na monoterpény a aldehydy, ktoré sú známe pre svoje pozdvihujúce a zahrievacie účinky.
  • Inšpirujúca zmes Passion obsahuje rovnovážnu zmes esenciálnych olejov z korenín a bylín. Spojením škorice, zázvora, kardamónu, klinčeka a damiány sme vytvorili chemický profil s vysokou koncentráciou fenolov a éterov, ktoré majú zahrievacie a obnovujúce účinky.
  • Obnovujúca zmes Forgive je zmesou esenciálnych olejov zo známych stromov a bylín, ktoré vytvárajú široký chemický profil s vysokou koncentráciou monoterpénových esterov a alkoholov. Esenciálny olej z čistého tymiánu spolu s olejmi z niekoľkých stromov vytvára zmes s obnovujúcimi a spevňujúcimi účinkami.
  • Utešujúca zmes Console kobinuje esenciálne oleje z kvetov a stromov. Kombinácia ružového absolútu, ylang ylang, kadidla, santalového dreva a iných veľmi cenných esenciálnych olejov z kvetov a stromov vytvára zmes bohatú na monoterpénové a seskviterpénové alkoholy. Konečný produkt je zrkadlom svojich zložiek a je vysoko uzemňujúci a obnovovací.
  • Uisťujúca zmes Peace zmesou esenciálnych olejov z kvetov a hluchavkovitých rastlín. Zlúčenie populárnych esenciálnych olejov, ako je levanduľa a mäta klasnatá, spolu s olejmi niektorých menej známych rastlín, ako je napríklad cista, vytvára chemický profil bohatý na monoterpénové estery a alkoholy s obnovujúcimi a spevňujúcimi účinkami.