Práve čítate

Cardamom (Kardamón)

Cardamom (Kardamón)

dōTERRA Cardamom Kardamón esenciálny olej

Cardamom (Kardamón)

Elettaria cardamomum | 5 ml

Časť rastliny: semeno Spôsob získavania: destilácia parou Krajina pôvodu: Guatemala

Semienko kardamónu je jedným z najvyvážanejších produktov Guatemaly a považuje sa za jednu z najdrahších korenín sveta kvôli náročnému a prácnemu procesu zberu. Kardamón má výrazné účinky na respiračný systém vďaka vysokému obsahu eukalyptolu, ktorý podporuje čisté dýchanie a zdravie respiračného systému. Preto môžete tento unikátny esenciálny olej teraz nájsť v respiračnej olejovej zmesi Air. Kardamón je pôvodom z juhovýchodnej Ázie a pridáva sa do indických sladkostí a čajov pre svoju sviežu, ale zároveň mätovú arómu a chuť. Je to taktiež kľučový esenciálny olej získavaný cez Co-Impact sourcing. Kúpou tohto oleja výrazne ovplyvňujete životy farmárov a destilatérov kardamónu v Guatemale. Esenciálny olej kardamón sa dobre hodí k cédrovému drevu, škorici, klinčeku, fenyklu, zázvoru, pačuli, santalovému drevu, vetiveru, ylang ylangu a k citrusovým esenciálnym olejom.

Kardamón je blízky príbuzný so zázvorom a po stáročia sa používa ako korenina. Známy je tiež svojim pozitívnym účinkom na tráviacu a dýchaciu sústavu.

Často sa používa na dochucovanie jedál a nápojov. Kardamónový esenciálny olej je užitočný v kuchyni a môže byť prospešný na zdravé trávenie.

HLAVNÉ VÝHODY

  • Zľahčuje trávenie a udržuje optimálnu rovnováhu zažívacieho traktu, upokojuje žalúdočnú nevoľnosť
  •  Podporuje čisté dýchanie a zdravie dýchacích ciest
  •  Upokojuje žalúdočné ťažkosti a pozdvihne náladu
  • Môže pomôcť s tráviacimi ťažkosťami
  •  Aromatická korenina, vynikajúca na varenie i pečenie

POUŽITIE

■ Vezmite si jednu kvapku vnútorne ako súčasť denného režimu.

■ Pridajte jednu kvapku do kúpeľa, aby ste podporili pocity pokoja a relaxácie.

■ Pridajte kvapku do chleba, smoothies či na mäso a šaláty, aby ste zlepšili ich chuť.

NÁVOD NA POUŽITIE

Aromatické: Použite tri až štyri kvapky v difuzéri podľa Vášho výberu na ukľudnenie a upokojenie mysle, pozdvihnutie nálady a úľavu od nevoľnosti a kinetózy.

Vnútorné: Pridajte do chleba, smoothie, mäsa a šalátov na zlepšenie chuti jedla a pomoc pri trávení. Použite vnútorne po veľkom alebo ťažkom jedle na podporu procesu prirodzeného trávenia.

Lokálne: Aplikujte jednu až dve kvapky na hruď alebo brucho, aby ste podporili čisté dýchanie a pomohli podráždenému tráviacemu systému. Zrieďte s dōTERRA frakcionovaným kokosovým olejom, aby ste zminimalizovali akúkoľvek citlivosť pokožky. Naneste na pokožku na podporu pocitu otvorenosti a mentálnej jasnosti.