Ocimum basilicum | 15 ml
Bazalka je cenená pre svoje regeneračné a upokojujúce účinky, často sa používa na zmiernenie bolesti svalov a kĺbov, na uľahčenie dýchania a na schladenie pokožky. Na aromatické, vonkajšie a vnútorné použitie.
Žiadna kuchyňa sa nezaobíde bez bazalky. Používa sa na zvýšenie chuti potravín v rôznych kultúrach sveta. Táto bylina patrí medzi hluchavkovité rastliny a dokáže pridať čerstvú, bylinnú chuť mäsám, cestovinám a predjedlám.
HLAVNÉ VÝHODY
- Zmierňuje bolesť svalov a kĺbov
- Pomáha s čistým dýchaním
- Ochladzuje pokožku
- Podporuje duševnú čulosť a zmenšuje pocity úzkosti
- Poskytuje pocit bdelosti
- Dodáva čerstvú bylinkovú príchuť rôznym jedlám
- Pokojná, utišujúca aróma
POUŽITIE
■ Po aktívnom dni plnom športu alebo rôznych činností aplikujte niekoľko kvapiek bazalkového oleja na kožu v oblastiach, ktoré si podľa vás zaslúžia upokojenie.
■ Bazalkový olej, olivový olej, soľ a korenie premiešajte metličkou a máte rýchlu a jednoduchú šalátovú zálievku.
■ V rámci zdravšej alternatívy k omáčkam z obchodu si môžete pripraviť vlastnú omáčku na cestoviny z čerstvých paradajok, cesnaku, bazalkového oleja a nakrájanej cibuľky.
■ Bazalkový olej skombinujte s olejom z gaultérie so základovým olejom a následne si masírujte šiju, čím sa uvoľní stres a ochladí koža.